Pojemniki do przewozu żywności

Punkty zajmujące się dystrybucją żywności często muszą przewozić przygotowane przez siebie dania do placówek lub prywatnych klientów. Wówczas w ich najlepszym interesie jest postaranie się, aby przewożone dania zachowały swoje najlepsze właściwości.

Pojemnik termoizolacyjny na zimno i na ciepło

Dzięki wysokiej jakości pojemnikom polipropylenowym (zobacz) możliwe jest zachowanie optymalnej temperatury przewożonych potraw. Zimne dania nie nagrzeją się nawet w upalne, letnie dni, a gorąca zupa pozostanie ciepła nawet zimą. Pojemniki cechuje również wysoka estetyka, co z pewnością ma duże znaczenie. Pożywienie przywiezione w źle wyglądających pojemnikach mogłoby zniechęcić już na starcie.

Opakowania z polipropylenu są odpowiednie do przewożenia zarówno dań ciepłych, jak i zimnych o każdej konsystencji. Ewentualna rozlana zupa nie sprawi, że pojemnik ulegnie uszkodzeniu.

Właściwości pojemników termoizolacyjnych

Opakowania te są termoizolacyjne dzięki stworzeniu ich z materiału, który nie przepuszcza temperatury z otoczenia – polipropylenu. Dodatkowo jest niezwykle lekki, dzięki czemu pracownicy nie muszą nosić ciężkich pudeł. Jest przyjazny dla środowiska, a pojemniki z niego wykonane cechuje wysoka estetyka.

Dobrze dopasowane opakowanie nie pozwoli na jakąkolwiek zmianę temperatur wewnątrz podczas całego przewozu. Polipropylen jest także bardzo odporny na uszkodzenia, co sprawia, że koszt takich pojemników rozkłada się w czasie. Mogą one służyć naprawdę długie lata, a dzięki temu, że nie przechodzą zapachami, można przewozić w nich różne dania.

Comments are closed.