Jaką wybrać paterę?

Patera na tort to naczynie na którym niezwykle pięknie prezentują się różnorodne słodkości. Jest ona jednym z podstawowych elementów wyposażenia każdego domu, który znakomicie przydaje się w trakcie organizowania różnorodnych imprez okolicznościowych.

Szklana patera na tort, a podawanie słodkości

Szklane patery są doskonałym sposobem na to, aby w stylowy i niezwykle elegancki sposób zaserwować domownikom czy zaproszonym gościom torty, ciasta, muffinki w kolorowych papilotkach, czekoladki, pączki oraz wiele innych słodkości.

Starannie wykonane patery stanowią nie tylko nie tylko praktyczną część zastawy stołowej, ale są również oryginalną dekoracją, która to prawie zawsze zostaje zauważona przez zgromadzonych przy stole gości. Dzięki niej, serwowane ciasta, ciasteczka oraz torty wyglądają niezwykle atrakcyjnie oraz wyjątkowo apetycznie.

Jaką wybrać paterę?

Wybór tego typu naczyń na rynku jest ogromny. Wśród wielu z nich można wymienić:

– patery o klasycznym, opływowym kształcie, które to są wzniesione na solidnych, a jednocześnie bardzo eleganckich nóżkach,
– szklane patery na ciasto z kloszem,
– patery z efektownymi tłoczeniami,
– patery piętrowe, które to pięknie eksponują serwowane słodkości.

Ponadto w wielu sklepach nie brakuje szklanych pater wykonanych tradycyjną techniką ręczną. Tego typu naczynia pięknie prezentują się zarówno w nowoczesnych jak i klasycznych kuchniach, jadalniach i salonach. Ich wybór jest ogromny, zatem każda pani domu może wybrać idealną do własnych potrzeb oraz gustu.

Comments are closed.